Author: | Category: Transport |

I USA sidste måned blev the National Truck Driver Appreciation Week afholdt. Ugen var dedikeret til at forbrugerne derude skulle sætte ekstra pris på det arbejde, som lastbilchauffører udfører. Sammen med DAT Solutions, en amerikansk fragtbørs, lavede en håndfuld lastbilchauffører en liste over 5 ting, som vognmænd, speditører kunne gøre for at give deres chauffører anerkendelse. I dette blogindlæg har vi tilføjet en 6 ting, som vi syntes manglede.

fotoJoseVicente

 

  • 1. Tag hensyn til lastbilchaufførerens arbejdstid

15 min. ventetid på godset eller læsset kan betyde, at en lastbilchauffør ikke har mulighed for at nå hjem til familie og er nødt til at overnatte I førerhuset endnu en nat.

Trafikpropper kan ingen gore noget ved, men det vil hjælpe hvis man sørger for ikke at holde på chaufførerne længere end nødvendigt under på- og aflæsning samt optælling. Lastbilchaufførerens tid er lige så vigtig som din egen arbejdstid.

 

  • 2. Min. overenskomstløn

Lastbilchauffører er loyale overfor transportvirksomheder som respekterer deres arbejde. Professionelle lastbilchauffører har god erfaring og kinder deres fag, og pga. arbejdskraftmanglen blandt unge, er de ældre chauffører guld værd I transportbranchen. De fortjener at blive betalt ordentligt og til tiden i forhold til det værdifulde arbejde, som de udfører.

 

  • 3. Ærlighed og information

Er godset klar til pålæsning om morgenen? Hvis lastbilen ankommer tidligt, er der mulighed for parkering? Er der portnere eller lagermedarbejdere som kan hjælpe til på rampen? Er der tale om pallegods?

Sørg for at lastbilchaufføreren har fået alle informationer som er værd at vide omkring godset, som skal transporteres. Det viser din respekt for chaufførerens knappe tid og respekt for hans arbejde.

 

  • 4. Tid til at være hjemme

Mange lastbilchaufførerer started I branchen, fordi de elsker friheden og landevejen. Men det betyder ikke, at de har lyst til at tilbringe hvert eneste minut på vejen. Tid til at være hjemme er også en del af livskvaliteten.

Det betyder, at vognmanden og speditørerne er nødt til at lære deres chauffører lidt at kende. Nogle foretrækker korte ruter, mens andre har det godt med at være på tur i flere dage ad gangen og tilbagelægge lange strækninger. Imødekom chaufførerne en smule ved at tage hensyn til deres ønsker omkring ture, når du planlægger.

 

  • 5. Gør lidt ekstra

Når en lastbilchauffør ankommer, så tænk på, at han eller hun har været mange timer undervejs. Tilbyd en kop kaffe, en siddeplads eller bare en mulighed for lige at friske sig lidt op. Simple ting, som gør en forskel, når chaufføreren lige har leveret dine værdifulde varer sikkert og til tiden.

 

  • 6. Teamfølelse

Lastbilchaufførerne trækker slæbet i transportbranchen, men bliver tit ignoreret eller ikke værdsat. Det er de små ting, som viser anerkendelse af lastbilchaufføreren i dagligdagen, såsom videregivelse af al information plus lidt til, finde frem til løsninger, gøre lidt ekstra ved ankomst. Træk også på deres erfaringer, hvilke som sagt, kan være guld værd.

 

Kilde: www.dat.com

 

Lignende artikler: Lastbilchauffører – en mangelvare