Author: | Category: Transport |

Nyt logistikområde i Södertälje, Sverige – 122.000 m2 område designet efter de strengeste miljøstandarder – 200 nye arbejdspladser.

DB Schenker, en af verdens førende logistikleverandører, har åbnet en ny, bæredygtig logistikterminal i det hurtigt voksende Almnäs-distrikt syd for Stockholm. Den nye terminal, som er integreret i DB Schenkers europæiske netværk, har 98 gates på et areal på 122.000 m2 og opfylder de strengeste miljø- og bæredygtighedsstandarder. Byggeriet har skabt 200 nye arbejdspladser. Terminalens centrale håndteringsanlæg kan levere 4.000 pakker i timen og har et samlet areal på 14.400 m2. Det gør den til en af de største i DB Schenkers netværk, som også omfatter 29 terminaler i Sverige.

“Det nye logistiksted forbedrer servicen for vores kunder i Södertälje og det nordlige Södermanland”, forklarer Magnus Strand, CEO for DB Schenkers klynge Sverige, Danmark og Island. “Desuden vil stedet skabe omkring 200 nye arbejdspladser.

Bæredygtighed lige fra starten

Terminalen er udstyret med solpaneler med en kapacitet på 150 kW, som vil generere omkring 140.000 kWh elektricitet om året. Der vil også blive anvendt geotermisk energi, hvilket vil have en minimal indvirkning på miljøet. Der vil blive opsat ladestationer til elbiler ved fragtportene og på parkeringspladserne. Anlægget er også klar til at blive omlagt til en flåde af elektriske køretøjer og har takket være sin beliggenhed tæt på den svenske hovedvej E20/E4 alle forudsætninger for en fremtidig logistikhub.

Vores terminal i Södertälje giver mulighed for både tidligere levering og senere afhentning for vores kunder syd for Stockholm,” forklarer Franco Carbajal, leder af det nye DB Schenker-distrikt i Södertälje. “Det er en stor fordel for både afsenderen og modtageren. Desuden har vi nu større leveringssikkerhed, da varerne ikke længere skal sendes via Stockholm, som de gjorde tidligere.