Author: | Category: Fragtbørs, Transport |

TIMOCOMs transportplatform uundværlig for Frutas Montosa

Avocadoeksportvirksomhed finder ledig kapacitet hos TIMOCOM

 

Avocadoproducenten Frutas Montosa fra Malaga er den førende i Spanien og Europa, når det kommer til eksport af avocadoer. Luis Montosa, virksomheden grundlægger var forud for sin tid, da han for 35 år siden så fremtid og forretningsmuligheder i den knoprede, subtropiske frugt. I dag er forretningen udvidet med produktion af mangoer og meget nærtliggende: guacamole.

Det hele startede i 80’erne med opdyrkning af avocadoen og siden mangoer på den spanske, subtropiske kyst. Luis Montosa leverede først sine frugter til de lokale, men senere ekspanderede han også internationalt. Frutas Montosa kan i dag optegne produktion og salg af hele 18.000 tons avocadoer og 7.000 tons mangoer per år, et mængde som gør virksomheden førende indenfor eksport af avocadoer til det europæiske marked.

 

Optimering med brug af fragtbørs

Hele 75 % af produktionen leveres til Europa, og den mængde betyder behov for ekstra transport kapacitet. Frutas Montosa har egne lastbiler, men det er tit ikke nok. Derfor er de blevet TIMOCOM-kunde og bruger af Europas største transportplatform. I fragtbørsens udbud af transport kapacitet/ledige lastbiler finder eksportvirksomhedens logistikmedarbejder den nødvendige ekstra transport kapacitet fra det store netværk af transportsælgere. Det drejer sig dagligt om ca. 200 paller med avocadoer, som skal transporteres hurtigt videre til kunder både i Spanien og i resten af Europa.

Virksomheden fra Malaga har egentlig selv et stort netværk, men det var i sin tid stadig ikke stort nok til at dække alle Europas hjørner. TIMOCOM transport platformen er den dag i dag blevet et uundværligt værktøj i Frutas Montosas forsyningskæde i forhold til at finde passende forretningspartnere til transporten af de sunde og lækre avocadoer. Denne video præsenterer Frutas Montosa samt deres brug af TIMOCOM, Europas største transportplatform med et netværk af over 36.000 transportvirksomheder.

 

 

Kilde: www.timocom.dk

 

Lignende artikler: Case study med TIMOCOM-kunden CSC Freight, som kører flasker til genbrug.