Author: | Category: Transport |

TIMOCOM offers an online marketplace for the whole transport chain_900x600px_RGB

Godstyveri fra lastbiler er et evigt problem og et evigt tilbagevendende tema i Europa. I den sammenhæng hører man også tit advarsler omkring brugen af fragtbørser og omkring pålideligheden af dem, som anvender en fragtbørs. Men er kriminalitet mht. godstyverier steget og blevet nemmere på grund af fragtbørsernes eksistens? Og er “virtuelle” forretningspartnere virkelig ikke til at stole på?

Transportbranchen har som sådan altid eksisteret. Og i takt med udviklingen af civilisationen har transportbranchen også ændret sig. Kontrakter blev før i tiden udfærdiget på papir og overdraget personligt til ordremodtageren, men tiderne har ændret sig. ”Virtuelle” kontrakter og faktura er ganske normalt, og mange ordregivere og ordremodtagere har aldrig mødt hinanden før, tit og ofte er de endda fra forskellige lande i Europa. Især dette er et aspekt til den ændrede forretningsstruktur, forretningspartnere som ikke kender hinanden, er nødt til at tage visse forbehold før de indgår et samarbejde. Medvirkende til at forretningspartnerne ikke længere virkelig kender hinanden, er bl.a. handelsplatforme eller transportplatforme, hvor forretninger i begge retninger indgås uden et personligt møde.

 

Kvalitet fremfor kvantitet

Hvad angår transportbørsers sikkerhed, så er det et aspect som administratorerne bestemmer I det øjeblik de skaber adgangs- og brugerreglerne. Vigtigt er at fastlægge et sikkerhedstjek for både nye og eksisterende kunder samt forhindre tredje parter i at tilluske sig adgang. Det er ikke nogen nem opgave at opretholde sikkerhed, og en ordentlig mundfuld af opgave for en fragtbørs at holde kriminelle impulser væk, eller rettere ude. Nogen fragtbørser giver sikkerheden op undervejs og lader alt, hvad der kan kravle og gå komme indenfor. En sikker fragtbørs er en evig procedure, men nødvendig, og det drejer sig ikke kun om den tekniske sikkerhed, men ligeså meget om at påvirke brugerne og gøre dem opmærksomme og følsomme overfor kriminelle impulser på markedet. Sikkerhedsniveauet er en kombination af brugerforståelse samt aktiv opmærksomhed, når kontrakter og ordrer indgås med nye partnere.

IT-virksomheden TIMOCOM har de sidste 17 år udbudt fragtbørsen TC Truck & Cargo® til transportbranchen, og det er ingen tilfældighed at deres fragtbørs er markedslederen blandt fragtbørserne i Europa. Det er mange års hårdt arbejde som ligger bag sikkerhedsbetingelserne samt et brugervenligt design og et godt netværk, som beskytter kunderne mod ”sorte får”. Det er op til den enkelte at vælge mellem de mange fragtbørser, som er til rådighed på markedet. Nogle transportbørser er billigere, nogle er dyrere, nogle retter sig kun mod det nationale marked, andre internationalt. Nogle har strenge adgangskrav og regler, andre er lidt mere easygoing. Når man vælger, skal man have i baghovedet, hvilke konsekvenser det kan have at vælge den easygoing fragtbørs. Godstyverier kan være et firmas endeligt.

 

Kontrol, kontrol, kontrol!

Firmaer og virksomheder, som ønsker at få adgang til TC Truck & Cargo® er nødt til at leve op til vise standarder. Fragtbørsen giver udelukkende adgang til firmaer og virksomheder, som er min. 6 mdr. gamle. Check up af firmaer og virksomheder er omfattende i en sådan grad, at det ikke er muligt for ”sorte får” at få adgang til programmet. Dette er en af grundene til, at TIMOCOM i forhold til sikkerhed, er markedslederen. Et gennemgående check af alle virksomhedsdokumenter foretages ved hver ny virksomhed for at være sikker på, at denne ikke udgør en fare for de eksisterende kunder. Hos TIMOCOM er en hel afdeling dedikeret til udelukkende at kontrollere nye kunder, som ønsker adgang. Finder Business Security Division noget som ikke stemmer ved en ny kunde, så er muligheden for at få adgang lig nul.

Kontrollen kan tage op til flere dage, da det ikke rækker bare at kontrollere navn, cvr-nr. Hver virksomhed bliver gransket nøje også i forhold til virksomhedens fortid. Og alt dette for at minimere risikoen for at unautoriserede brugere får mulighed for at komme ind i fragtbørsen. De eksisterende kunders sikkerhed i TIMOCOM fragtbørsen er altid vigtigere end selv den omsætning, som et salg af adgang til en bedrager kunne give.

Brugerne skal kunne følge sig trygge og efter at have gennemgået den kontrol, som er adgangskravet til TIMOCOM fragtbørsen, er det klart for enhver at TIMOCOM har stærk fokus på at sortere de ”sorte får” fra, før de overhovedet får ”snuset til guldet”.

 

Andre indlæg om fragtbørser og sikkerhed:

www.returgods-fragtbors.dk/fragtbors/

www.returgods-fragtbors.dk/en-fragtbors-bliver-mobil/