Author: | Category: Digital, Logistik og teknik |

Amazon kender alle, og det er ganske få, som ikke allerede har prøvet at købe noget hos internethandelsfirmaet. Både ung, som gammel handler hos firmaet, som startede lige så langsomt op med bøger i sin tid, og som i dag er den største af sin art med et enormt bredt produktportfolio.

Det er nok også et fåtal, som gør sig tanker omkring, hvor stor en indflydelse Amazon egentlig har her i Europa. Det meste af den europæiske forretning styres via England. Lige pt. i logistikbranchen spiller Amazon en stor rolle, da de optager lige knap over en fjerdedel af hele Englands lagerarealer. Det siger i hvert fald tallene fra en undersøgelse foretaget af Savills.

Firmaet har fra start ikke været bange for at satse på udvidelser, i 2008 i England åbnede firmaet et kæmpe lager på størrelse med otte fodboldbaner. Sidste år meddelte firmaet også, at de havde brug for op til 1000 flere fuldtidsansatte fordelt på de otte distributionscentre. Amazon havde indtil da ca. 6000 medarbejdere ansat af den engelske afdeling, hvoraf en tredjedel kom til i løbet af bare to år. Stand 2015 er 7800 medarbejdere alene i England.

 

Herunder en video, som giver et indtryk af Amazons logistikverden i et af deres distributionscentre:

Kilde: amazon-operations.co.uk

 

Lignende artikler: Pakkelevering  med en drone