Author: | Category: Digital, Nyheder |

Som speditør, vognmand og især lastbilchauffør med ansvar for vejgodstransport, kan det være et sandt kaos at holde styr på alle helligdagene og feriesæsonen i andre europæiske lande samt de dertilhørende kørselsforbud for lastbiler. Især vores naboland Tyskland er kompliceret, da helligdagene ikke er de samme i hvert bundesland, og de er heller ikke indforståede med lastbilkørsel i weekenderne.

 

Europæiske kørselsforbud samlet i én portal

Hensyntagen til kørselsforbuddene betyder irriterende ruteændringer, og overser man en helligdag er det lig med en ordentlig bøde. Men nu er der kommet lidt mere smart hjælp at hente på nettet, så selv en nybegynder i branchen hurtigt kan danne sig et overblik uden at skulle søge længe. På gratisportalen TIMOCOM TruckBan (www.truckban.info) kan man hurtigt og enkelt orientere sig om gældende kørselsforbud for lastbiler på tværs af Europas grænser. Her finder man en oversigt over de generelle weekend-, ferie- og helligdagsforbud for hele 2017. Lokale kørselsforbud eller forbud mod specialtransporter er dog ikke anført.

 

TruckBan – 14 sprog OG gratis

Portalen er virkelig nem og overskuelig, også selvom man ikke er en haj til det tekniske. På startsiden vælger man det ønskede land og angiver evt. en dato. Herefter vises de gældende kørselsforbud med det samme i en overskuelig oversigt. Det allerbedste er, at portalen er gratis, virkelig fuldstændig gratis og uden en masse dumme reklamebanners. Og derudover tilgængelig på hele 14 sprog, desværre ikke på dansk, men så tager man den bare på engelsk. Eller tysk, hvis man er god til det.

Fra oversigten som ses på startsiden, er man kun et enkelt klik fra en detaljeret visning af de ønskede vej- og ruteforbud. Og selv for dem, som er undervejs er portalen blevet tilpasset, den er nemlig kompatibel med samtlige mobile enheder og tilpasser sig automatisk størrelsen på den anvendte skærm. Det er altså virkelig en smal sag at tjekke kørselsforbud, mens man er på farten, f.eks. fra en smartphone eller tablet. Hjemme på kontorets PC fungerer TruckBan naturligvis også optimalt.

Hvis man ønsker at melde en fejl eller komme med kommentarer i øvrigt, kan man klikke på “fejlmelding” i bundnavigationen. Herefter kommer man til en kontaktformular.

TIMOCOM TruckBan er en virkelig god idé i forbindelse med ruteplanlægningen, så mon ikke en masse fra vejgodstransportbranchen vil finde vej til denne portal ret hurtigt.

 

Lignende artikler: Sådan fungerer det europæiske retursystem til paller