Author: | Category: Transport |

Pressebill_eMap_600px_RGB
Flere og flere vognmænd vælger at udstyre deres flåde med telematiksystemer, men der er stadig mange som er forbeholdne, fordi de ser problemer mht. databeskyttelse. Nogle ser potentialet og fordelene, som teknologien giver, mens andre ikke er begejstrede for overvågning og ”udspionering“.

Hvad er din mening?

Mulighed 1:
Man kan også overdrive med for meget fokus på databeskyttelse. Køretøj og gods har så stor en værdi, at det giver mening at disse altid – især i tilfælde af tyveri – kan trackes. Og i tilfælde, hvor en lastbilchauffør under tjenesten er blevet meldt savnet, har tracking vist sig at være en livredder, når der er tilstødt føreren af lastbilen noget.

Mulighed 2:
I disse tider med hvor alle oplysnniger gemmes, hvor NSA og efterretningstjenester er i vælten skal man være glad for at dele af privatlivets fred opretholdes og ikke invaderes med udspionering. Lastbilchauffører lever og bor i deres lastbiler i ugedagene og selvfølgelig synes de ikke, at det er rart at blive overvåget. Der er ikke brug for at overvåge på den måde. Hvis chefen vil noget, har han alle muligheder for at ringe eller sende en sms – det må være nok.