Author: | Category: Fragtbørs, Logistik og teknik |

Fragtbørser bruges i hverdagen af de fleste speditionsfirmaer og vognmænd og er ikke mere til at undvære. Via licitationsplatformen får man hurtigt fat i nye ordrer eller bliver tilbudt disse samt man finder forretningspartnere. Der er mange platforme, og de adskiller sig kun i detaljer. Markedslederen blandt fragtbørserne er Düsseldorf it-virksomheden TIMOCOM Soft- und Hardware GmbH.

fragtbors

Med globaliseringen og udviklingen af hurtige kommunikationsplatforme, er internettet i dag et uundværligt værktøj til at tilbyde ledig kapacitet og fragt samt til at finde kunder. Via fragtbørser afvikles flere og flere transportopgaver.

Fragtbørser kan betragtes som erhvervsindikator, da markedsbevægelser og markedsvolumen tydeligt vises herigennem. Forholdet mellem læs og gods nationalt og internationalt til ledig kapacitet bliver f.eks. vist procentvist via TIMOCOMs transportbarometer. Ved hjælp af transportbarometeret, som næsten beregner oplysninger i real time, kan disponenter bedre planlægge samt reagere på prissvingninger.

Mange stoler ikke på fragtbørser og ser dem mere som en trussel og årsag til prisdumping. Børserne åbner op for godt overblik generelt af fragt, ledig kapacitet samt priser, er man f.eks. ikke tilfreds med en pris, har man muligheden for at forhandle videre. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at kontrakter og priser ikke aftales med fragtbørsen, men derimod direkte med ordrergiveren. ”Vi har intet at gøre med prisforhandlingerne, og vi angiver heller ikke noget prisniveau for transportfirmaer på transportmarkedet. Forretningsaftaler finder sted uden for fragtbørsens platforme og angår kun forretningsparterne. Jeg kan kun bekræfte, at børsen giver et godt overblik“, siger Chief Representative Marcel Frings.

Der er „sorte får“ i alle brancher. I transportbranchen er „sorte får“ skyld i, at gods forsvinder eller har en dårlig betalingsmoral. Men branchen forebygger med høj investering i sikkerhed for netop at sortere de „sorte får“ fra. Vil man benytte Truck & Cargo portalen hos TIMOCOM, skal man leve op til forskellige kriterier, som f.eks. skal et vognmandsfirma have eksisteret mindst 6 måneder. Derudover kræves diverse dokumenter, som også kontrolleres. Først, når et firma er godkendt, får det adgang til transportbørsen.