Author: | Category: Transport |

Et 135 meter langt fragtskib ligger i Gdansk i Polen og venter på at blive repareret. Derfor skal dele af styretøjet transporteres til fabrikken i Danmark og senere, når de er repareret, returneres til havnen i Gdansk. WR Group accepterede transportanmodningen en dag før juleaften; selve ordren skulle nu udføres så hurtigt som muligt.

En presserende transport og en udfordring

Udfordringen var at finde et specialkøretøj meget hurtigt til den overdimensionerede transport, at læsse det direkte og sende det straks til det danske reparationsværksted. Og alt dette på tærsklen til en helligdag. Nogle få aspekter gjorde opgaven vanskeligere:
For det første har mange europæiske virksomheder normalt en kortere arbejdsdag dagen før juleaften, eller mange medarbejdere eller endda hele virksomheder holder fri.

Skib i Middelhavet
For det andet skal specialkøretøjer og specialudstyr bestilles i gennemsnit op til 14 arbejdsdage i forvejen. Ikke desto mindre tog WR’s logistikere straks ordren i hånden.

Overdrevne reservedele til et fragtskib

Lasten bestod af overdimensionerede dele af et fragtskibs styreapparat: et rorblad på 11 tons og næsten 4 meter højt med en ramme og en rorstang på 6 tons. Skibets reservedele skulle transporteres over land fra Polen til Danmark og repareres der. Og senere, efter reparation, tilbage til skibet, som lå i havnen i Gdansk.

En kompetent løsning i en ikke-standardiseret situation

WR Groups specialister fandt det rigtige køretøj til at transportere de overdimensionerede reservedele og lastede dem inden for 19 timer. Den overdimensionerede last blev transporteret på en overdækket dybvogn. Skibets reservedele forlod havnen lige i tide før juleaften. Den 1.300 km lange rejse til reparationsanlægget tog tre dage.

De reparerede dele blev returneret til fragtskibet af WR Group i det nye år, i den første uge af januar 2022.

Kunder over hele verden kan stole på WR Group for kvalitetsudførelse af deres ordrer, hvad enten det drejer sig om transport, certificering, toldklarering eller de tre tjenester som helhed. Koncernen bestræber sig på at finde løsninger i alle situationer, selv de mest usædvanlige.

Kilde: WR Group Holding Ltd.