Author: | Category: Logistik og teknik |

TB_togstrejke

Lige nu er Tyskland ramt af den længste strejke i togtrafikken. Det handler om uenighed mellem togførerne fra fagforeningen (GDL) og de tyske statsbaners ledelse. Hos TIMOCOM fragtbørsen er effekten af strejken og til at tage og føle på, transportbarometeret som viser relationen mellem fragt og køretøjskapacitet er eksploderet i denne uge. For den tyske, nationale vejgodstransport betyder dette et forhold mellem fragt og kapacitet på pt. 80:20. Med andre ord: Per tom lastbil er der fire transportopgaver med varer, som står og skal transporteres.
Mange virksomheder har allerede forebyggende flyttet deres transport fra godstogene til lastbiler. I den forbindelse har bl.a. bilproducenten BMW i starten af ugen udtalt, at de har måttet ændre i deres logistik. For at sikre at deres produktion får de nødvendige materialer også under togstrejken, har automobilkoncernen flyttet transporten af nødvendige produkter over på lastbiler. En pressechef udtalte til Dow Jones Newswires, at der er oprettet en tæt kontakt til forskellige logistikfirmaer.

Transportbarometeret fra firmaet TIMOCOM viser et aktuelt billede af den europæiske transport- og logistikbranche. Som Europas største transportplatform får firmaet hvert sekund omfattende data. Fragtbørsens op til 450.000 kapacitets- og fragttilbud dagligt kommer fra 100.000 brugere og bliver anvendt til transportbarometeret, så man har et indtryk af situationen så tæt på realtid som muligt.

Kilder: www.dr.dk, pressemeddelelse fra TIMOCOM