Author: | Category: Nyheder, Transport |

 

Tysk mindsteløn for udenlandske transportfirmaer

Tyskerne har arbejdet på at oprette en elektronisk registreringsportal, som skal sørge for at grænsen for mindstelønnen i godsbranchen overholdes. Indtil videre var en forudtilmelding via fax hvert halve år nok, men her var afvigelser tilladt.

Den tyske transportbranche ønsker at opnå en bedre kontrol med udenlandske firmaer og overholdelse af den tyske mindsteløn. Egentlig skulle portalen allerede have været i luften fra sommeren 2016, men den deadline var ikke mulig at overholde. Den tyske general-tolddirektion i Bonn har nu meddelt, at de er klar med portalen 1. januar 2017.

 

eu-regulation_900x600px_rgb

Tysk mindsteløn i konflikt med EU

Mens transportbranchen arbejder sig frem mod klar kontrol med mindsteløn betalt af udenlandske transportfirmaer, som arbejder indenfor de tyske grænser, så er EU ikke enig med de tyske regler. EU ser den tyske mindsteløn som et brud på friheden af serviceydelser idenfor den fri varehandel og  har to gange i år sendt skrivelser omkring temaet til det tyske arbejdsministerium. Ministeriet har begge gange sendt fortrolige udredelser tilbage, sidste i midten af august og afventer nu EU-kommisionens næste skridt. Enten accepterer de argumentationen eller det ender med en klage som indgives til EU-domstolen.

 

Kilde: http://www.verkehrsrundschau.de/

 

Lignende artikler: Fransk mindsteløn for internationale transportfirmaer